fredag den 2. december 2011

1. December kager

Igår skulle vi holde julefest i min søns klasse, og der skulle da kage til. Så jeg bestemte mig for at lave chokolade cupcakes, jeg brugte chokoladekage opskriften fra Amo's Bagebog nr 2. Toppingen er Marshmallowfluff, og det var en klistret omgang. De små marshmallows smeltede ikke helt og var noget nær umulige at få ud af tyllen, der var klister over alt hehe.
Igår var jeg sikker på jeg aldrig vil gøre det igen, men nu har jeg sovet på det og der skal gøres endnu et forsøg. Da det havde stået lidt blev det ligesom fast og sejt, jeg havde frygtet at det ville blive ved med at være så klistret, men det var faktisk rigtig godt.Marshmallow Fluff Opskrift

 • 2 æggehvider
 • 300 g sukker
 • 0,8 dl vand
 • 1 spsk glucose sirup
 • 125 g marshmallows i småstykker
Det hele undtagen marshmallows kommes i en skål som sættes over en gryde kogende vand, skålen må ikke røre vandet og så piskes der til det hele er stift og du kan trække toppe der ikke vælter. Her er det så meningen du skal tage skålen væk fra vandet og piske marshmallows i, men jeg tror nok jeg vil lade skålen blive over vandet næste gang for at sikre mig at de smelter helt, eller evt give dem en tur i mikroen først lige som når man laver MMF.

Velbekommen, det smager skønt....

2 kommentarer:

 1. De ser da rigtig flotte og julede ud:-) Og de lyder også lækre.

  SvarSlet
 2. Tak Nanna ... De smagte rigtig godt kan du tro... Kh

  SvarSlet