lørdag den 25. juni 2011

sommer sol og saft

Uhm jeg elsker sommeren og alle den dufte og smagsindtryk.

Hyldeblomssaft er helt sikkert en stor del af sommeren. Et køligt glas hvidvin med en smule hyldeblomstsaft i, en varm sommer aften på terassen, mens ungerne steger Marshmallows over bålet...
GLÆDER MIG....




Opskriften jeg har brugt er:
  • 40 blomsterskærme
  • 4 citroner
  • 500 g farin
  • 500 g rørsukker
  • 2 tsk citronsyre
  • 1 tsk atamon
  • 2½ ltr kogende vand
Citronerne skæres i skiver og det hele kommes i en gryde/skål og det kogende vand hældes over. Rør rundt og lad det trække i 2-3 dage. Det sies og kommes på atamon skyllede flasker.

Velbekommen.
  •  

5 kommentarer:

  1. Måååms! Vi er godt igang med at udryde de 4 liter Dennis lavede i sidste uge ;) hehe....godt han netop nu står i køkkenet og forbereder 4 liter mere...uhhhmm!!! Elsker Hylde-saft :)

    Det er også mega lækkert med asti ;)

    SvarSlet
  2. Asti? Det må jeg prøve, skal en tur forbi lillebror idag og ribbe hans have for hyldeblomster, MÅ bare have noget til fryseren også...

    SvarSlet
  3. Mums. Har selv en ordentlig omgang til at stå i køleskabet og trække lige nu og den er klar til at drikke imorgen. Kan næsten ikke vente.
    Det er første gang jeg har lavet det men det er helt sikkert ikke sidste gang.

    SvarSlet
  4. Ja asti :) Det er rigtig lækkert!! :D
    Vi er også nødt til at have lidt i fryseren :D

    Vi har gjort det nogle år nu, og kan ikke undværre det. Rebecca er også ret glad for det, meen hun får ikke så meget der er jo rigeligt sukker i ;)

    SvarSlet
  5. Mit kommer også i fryseren for ellers er det væk med det samme :) Sådan er det jo med gode ting.

    SvarSlet